יום שישי, 19 בנובמבר 2010

פסטיה - פרגיות ופירות יבשים

הפסטיה המרוקאית מופיעה בד"כ כמאכל מתוק לקינוח או מנה ראשונה

אני הכנתי הפעם כמנה ראשונה ומעט מתוקה,  ניתן למלא ככל העולה על דעתכם אך חשוב שהמילוי יהיה מוכן או כמעט מוכן כי זמן הבישול הוא קצר.

אז מה אני הכנסתי הפעם

2 נתחי פרגית
1/2 תאנה
15 צימוקים
כף פיסטוק טחון
ביצה אחת
2 דפי פילו
1/2 פלפל מתוק צבעוני

לעסק....מטגנים את נתחי הפרגית היטב עם מעט שמן (אני טיגנתי בקוביית שומן כבש), וקוצצים דק, מחזירים למחבת ומוסיפים את התאנה הצימוקים הפיסטוק והפילפל ומטגנים יחד שוב כ - 2 דקות,  מוסיפים את הביצה ומתבלים במלח אגוז מוסקט, מעט( אבל באמת מעט) קינמון ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהביצה מפסיקה להיות נוזלית.

בתבנית אפיה עגולה קטנה מסדרים את עלי הפילו (מברישים אותם בשמן זית) ושופכים את המילוי,    לאחר שסגרנו הופכים את הפסטיה בתבנית כך שהסגירה תהיה מלמטה,   מברישים שוב בשמן ומכניסים לאפייה כ- 20 דקות בחום של 180-200 מעלות.

בסיום האפיה מוציאים ל- 5 דקות קירור חותכים ומגישים.

טעים ברמות וקל להכנה





3 תגובות: