יום חמישי, 4 בנובמבר 2010

"קרסה" – לחם במחבת עם דברים טובים בפנים

לחם זה נהגו יהודי מרוקו להכין בחגים (כאשר לא הדליקו תנור) או כשרצו להתפנק, הבצק די דומה ללחם פרנה חשוב שיהיה דליל.

כשפנתה אחת מהחברות וביקשה את המתכון ללחם מטוגן, החלטתי להכין ולהתפנק…..ותהיתי מה יגידו במשפחה…..זוגתי טענה שטעים (הישג לאוכל המכיל בצל) והיורש דרש עוד ועוד ואני סיימתי כיכר ותהיתי איך אוכל לאכול משהו בערב.

אז איך מכינים את הבצק

3 כוסות קמח
20 גרם שמרים
1/2 כפית סוכר
קמצוץ מלח
כף שמן זית

ללוש את הכל עם מים חמימים ולהתפיח בצק דליל אך לא דליל מידי, לאחר הכפלת נפח לשים ומכינים בצק בצורת פיתה כאשר הגודל הוא בגודל המחבת.

מכאן אם רוצים לחם ללא מילוי מכניסים את הבצק להתפחה במחבתות ולאחר התפחה שניה מבשלים על הגז על אש קטנה כאשר המחבת מכוסה,  כאשר החלק התחתון שחום הופכים עד להשחמה רצויה.

למילוי

100 גרם שומן כבש קצוץ לקוביות קטנות
30-40 גרם בשר קצוץ בסכין דק דק
בצל קצוץ
2 פילפלים ירוקים או אדומים קצוצים לרצועות (תבחרו את החריפות לפי טעמכם)
מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצה (5-6 ענפים מכל אחד)
תבלינים….שימו מעט על מנת שהטעמים יהיו עדינים ולא יאפילו על הבשר והירק, אני מוסיף מוסקט,משיה,פפריקה,כמון,ומלח.

לעסק........מתחילים לטגן את המילוי (שומן בשר ובצל) את התבלינים והירק מוסיפים ב2-3 דקות האחרונות של הטיגון, מורידים את המחבת מהאש ומקררים.


המילוי בהכנה



במחבת מניחים עיגול בצק מעליו מניחים את המילוי (להשאיר שוליים ללא מילוי) ומעל מניחים שוב עיגול בצק, נלחץ את הקצוות על מנת שלא יצא המילוי, מכסים ומתפיחים שוב.

לאחר התפחה מבשלים על אש קטנה עם מחבת מכוסה (להפוך רק אחרי שמתקשה מעט) , משחימים ואוכלים כשזה עדיין חמים.

בתאבון
בתאבון

31 תגובות:

  1. מישאל פומפיאנסקי22/12/10

    אהבתי

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי6/9/13

      אני אהבתי עוד יותר...

      מחק
  2. נראה מעולה.

    מגי

    השבמחק
  3. אנונימי15/2/11

    היי נראה מעולה ויש לי שאלה .. אני יודעת שאת המתכון הזה אפשר להכין בלי לשים בצק מעל המילוי אלא לשים על עיגול בצק מילוי לגלגל לכדור ואז לפתוח במחבת.. השאלה שלי האם זה נכון ואם כן אז איך אפשר לפתוח את כדור הבצק בלי שהמילוי ייצא..

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי6/9/13

      אני אהבתי עוד יותר

      מחק
  4. אצלי במשפחה עשו כך....יכול להיות שאפשר גם כדור ולפתוח, אבל נראה לי שהמילוי גם יצא וגם יהיה לא אחיד בתוך הלחם וחבל....

    השבמחק
  5. אנונימי16/2/11

    הבנתי תודה

    השבמחק
  6. אנונימי17/3/11

    כמה שמרים?

    השבמחק
  7. 25 גרם יספיקו בהחלט!!!

    השבמחק
  8. אנונימי28/4/11

    כמה מים?

    השבמחק
  9. לגבי המים.....תתחילו עם כוס ואז תמשיכו להוסיף כל פעם קצת....עד להגעה למרקם הרצוי.....בפעם הבאה שאעשה....אמדוד ואעדכן

    השבמחק
  10. נהדר. המתכון הסיפור. ההישג עם הבצל...הכל.

    השבמחק
  11. אך איזה מרוקאי אלוף אתה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה לאה יקירה

      מחק
  12. אנונימי9/7/12

    אימי ז"ל הייתה מכינה ממש אליפות והייתה מוסיפה לתערובת כפית הריסה חריפה ביתית כמובן.בכל פעם שביקשתי קרסה אימי מיד שאלה אם אני בהריון ופעמיים היא לא טעתה אכן הייתי,ומאז זה הפך למנהג כל בת כלה גיסה שהיו בהריון הכנו להם קרסה.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה תגובה מקסימה :-)

      מחק
  13. וואו תודה, הזכרת לי את ילדותי. אימי הייתה מכינה משהו דומה וגם אצלנו היא הייתה מוסיפה האריסה שהכינה לבד כמובן... חייבת לנסות

    השבמחק
    תשובות
    1. נו וספרי לנו איך יצא :-)

      מחק
    2. אמא שלי היתה מכינה עם בצל ירוק, קוראים לזה אצלנו כלנה

      מחק
  14. ביג ביג לייק

    השבמחק
  15. אנונימי20/9/12

    אחלה מתכונים תודה רבה על האתר הנפלא הזה אמנון שנה טובה

    השבמחק
  16. שלומית5/12/12

    האם צריך לשמן את המחבת לפני שמניחים עליו את הבצק? והאם מתפיחים את הבצק בתוך המחבת?
    נראה מזה שווה!

    השבמחק
    תשובות
    1. לצריך לשמן.....חיובי ההתפחה בתוך המחבת

      שווה שווה

      מחק
  17. אנונימי19/12/12

    איזה גודל של מחבת? כל העיסה במחבת אחד? או לחלק? תודה

    השבמחק
  18. אנונימי17/9/13

    וואי בא לי בדיוק בזמן, ברור שאכין את זה בחג, נראה טעים שחבל על הזמן!!!

    השבמחק
  19. מה הכוונה התפחה במחבט?

    השבמחק
    תשובות
    1. בדיוק כמו שזה נשמע....ההתפחה היא במחבת ואחרי שתופח המחבט עולה על האש

      מחק
  20. אנונימי29/9/14

    שלום...האם ניתן לוותר על השומן כבש? בעלי ממש לא אוהב ... האם ניתן להמיר את השומן במשהו אחר?

    השבמחק
  21. אנונימי25/8/16

    אם אכין את הלחם בשכבה עבה, כלומר, סיר שלם של הבצק, האם זה גם יצא טוב?

    השבמחק
  22. אנונימי25/8/16

    וכן, אילו שמרים להשתמש?

    השבמחק