יום שבת, 16 באפריל 2011

גלילות פילו בפירות יבשים

קינוחים זה לא אני....יודעים כולם שאצלי אפשר תמיד לאכול......... אבל לקינוח אפשר לקבל צלע כבש או עוד נקניקית מרגז אורגינלית.....המתוקים לא מדברים אלי כלל.....אבל מידי פעם אני חוטא באפיית קינוח כל שהוא.....הפעם הכנתי פילו מעולה.

עשיתי את הרוטב לקינוח עם דובדבנים שגילענתי והקפאתי בעונה.....

בקיצור מומלץ בחום

מצרכים למילוי

100 גרם צימוקים
2 דבלים
100 גרם פיסטוק קלוף לא קלוי
100 גרם אגוזי לוז קלופים ולא קלויים

מצרכים לרוטב

חופן דובדבנים
מקל וניל
חופן אגוזי מקדמיה
כף סוכר

לעסק.....למילוי טוחנים את הפירות היבשים ומוסיפים טיפונת .......אבל באמת טיפונת קינמון וכפית סוכר....מערבבים את הכל והמילוי מוכן...........

לוקחים עלה פילו אחד ומורחים 1/2 ממנו בחמאה מומסת או בשמן קנולה אם לא רוצים את זה חלבי.....ומקפלים על שתיים....מסדרים בקצה את המילוי...לא דחוס מידי ומגלגלים.....ניתן לחתוך כל נקניק כזה ל - 2-3...מסדרים את כל מה שחתכנו בתבנית על נייר אפיה....ניתן גם להכניס להקפאה בקופסא אטומה אם הכנו הרבה....

האפייה כ - 10 דקות ב - 200 מעלות.....תשימו לב לצבע שלא ישרף או לחילופין לא יהיה חיוור מידי...

רוטב......ממליץ למרות שאני כותב עליו בסוף להתחיל איתו......מכניסים את הדובדבנים לסיר עם 1/2 כוס מים להרתחה ובישול של כ - 10 דקות.....מוסיפים את הסוכר ואת פנים תרמיל הווניל ומתחילים לצמצם נוזלים....ב - 2 דקות האחרונות מוסיפים את אגוזי המקדמיה לרוטב.....מסירים מהאש ויוצקים על גלילות הפילו.....

ממתינים 3-4 דקות שיתקרר טיפה ומגישים......כדור גלידת וניל יכול לשדרג.............

ניתן להגיש כמוני בצלחת מרכזית או בצורה אישית....כדור גלידה וגלילה בכוס יפה..........

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com


תגובה 1:

  1. שרית-ב17/4/11

    ..... אז לפעמים כדאי לחטוא ולגלות שהחטא יכול להיות גם חטא מתוק ..............

    אהבתי !

    והייתי שמחה אם היית חוטוא קצת יותר בין לבין טונה צרובה , לימון כבוש ומחמר/מעקודה ......

    תחשוב על זה , אההה... להזכירך החטא הוא מתוק ... וטעים ....

    חג שמח וכשר !

    שרית-ב

    השבמחק