יום שני, 4 ביולי 2011

בריקה

בריקה הוא מאכל תוניסאי שנחשפתי אליו באחד מגלגולי החיים.....בשוק בנתיבות בימי שני וחמישי ישב אדם מבוגר וטיגן בקערת ענק בריקות לעוברים ושבים בשוק.....לפני זה לא הכרתי את זה אפילו....התמכרתי לטעם ולפשטות....

הפטנט פשוט.......פירה או ביצה בתוך עלה סיגר מקופל לשתיים ומטוגן בשמן עמוק......המוכר בשוק היה אלוף....אז אל תתרגזו אם בראשון או בשני זה לא ילך בצורה חלקה....

ניתן למלא במה שבא לכם.....אני הכנתי פירה מתפו"א מלח ופלפל לבן בלבד.....אחד עשיתי עם פירה בלבד השני עם ביצה בפנים והשלישי עם פירה וגבינת ברי שכזה כנראה גם הטוניסאי המבוגר לא ראה אף פעם :-).....הטיגון בשמן עמוק עד שהעלה מזהיב ואז מוציאים לדקה לנייר סופג.....להגיש עם טיפונת אריסה או כל מטבל אחר העולה בדעתכם

הילדים אכלו בתאבון.....אחלה ארוחת ערב מהירה וטעימה....וגם טיפונת משמינה :-)

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה
amnon120@gmail.com רוצים להדפיס את המתכון סמנו אותו עם לחצן ימני וכאשר כולו כחול לחצו קונטרול P 


תגובה 1:

  1. דליה7/7/11

    מכירה את זה עוד מתקופת ילדותי ...שם קראו לזה בוריקה , וילדיי נחפשו לזה בשם בוריק, מאוד אהבו מהיר הכנה וטעים וגם שאמרת משמין .
    אני מכירה ומכינה 2 אופציות , של פירה או של ביצה עם גבינה מעולם לא ניסיתי .

    השבמחק