יום רביעי, 3 באוגוסט 2011

קציצות ברוטב ארטישוק ופטריות

מתכון מהיר ופשוט לשבת....היום ללא סיפורי מעשיות,  מתכון ולעסק :-)

מצרכים

1/2 ק"ג בשר טחון (ממליץ עם מעט כבש....ניתן לקנות מוכן בחצי חינם )
1 תפו"א קטן מגורר הכי דק או טחון
1 בצל קטן מגורר דק
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן קנולה
תבלינים לקציצות- כפית פפריקה מתוקה, קומץ פלפל לבן, קומץ מוסקט מגורר או משיה....מלח ע"פ טעמכם
כוס ציר בקר או עוף......וכמו שאני תמיד אומר, מי שלא מפחד יחליף באבקת מרק
2 סלסלאות שמפניון
חבילה תחתיות ארטישוק קפוא.....את התחתיות הגדולות לחתוך לרבעים ואת הקטנות יותר לחצאים

לעסק.....לטגן במעט שמן את הפטריות כ-2 דקות, להוסיף ליטר מים ולהוסיף את תחתיות הארטישוק והציר ולהביא לרתיחה.....לתבל את הנוזל בכפית פפריקה ומלח ע"פ טעמכם....

הכנת הקציצות....יוצרים תערובת מהבשר,תפו"א, הבצל,והכוסברה....שמן ותבלינים......תערבבו טוב שהתבלינים יחולקו באופן אחיד בתערובת.....יוצרים כדורים בידיים משומנות ומכניסים לרוטב....מכסים את הסיר על אש קטנה כחצי שעה (במהלך הבישול מומלץ לערבב פעמיים....להזיז את הסיר לא עם כף).....לאחר מכן מסירים את המכסה ומאדים שיהיה רוטב סמיך עוד כ-10 דקות (תשימו לב שלא ישרף...צריך שישאר רוטב).......אני הגשתי עם אטריות ביצים רחבות אבל ניתן להגיש ככל העולה בדעתכם..

בתאבון

מעוניינים לקבל את המתכונים במייל כתבו לי ואוסיף אתכם לרשימת התפוצה amnon120@gmail.com 

3 תגובות:

  1. זה משתלב ממש טוב עם פסטה!

    השבמחק
  2. אנונימי6/6/12

    שאלה: מה זה משיה והיכן ניתן לרכוש?
    תודה שרי

    השבמחק
    תשובות
    1. שרי שלום

      משיה זוהי קליפתו של אגוז המוסקט....תרשמי למעלה בקוביית החיפוש יש כמה מילים על התבלין המדהים הזה

      ניתן להשיג ברוב החנויות שמתמחות בתבלינים

      מחק