יום שלישי, 18 באוקטובר 2011

זיתים כבושים מאחי

המשכנו בטיולי  חול המועד עם הילדים וכשהגענו לכרך הגדול קפצנו לבקר אח יקר......על הדרך סיפר שכבש זיתים שקטף מהעץ של סבא שלו.....בדקתי והטעם מעולה.....מומלץ ממש עכשיו כי הזיתים נגמרים

אז כך.............לקילו זיתים ............שוברים אותם ומשרים במים 3-4 ימים עד שהזיתים טיפה משנים את ציבעם......כמובן שכל יום מחליפים מים.

מכניסים לכלי עם סגירה טובה.....1/4 כוס חומץ......חצי לימון פרוס.....3-4 עלי דפנה...3 -2 פלפלי שאטה יבשים.......שלוק טוב של שמן זית ו-2 כפות מלח......ניתן להוסיף שיני שום....פלפל אנגלי או משחקים אחרים שבא לכם....אני מביא את המתכון שטעמתי ממנו ויצא מוצלח מאד....

מוסיפים את כל התוספות לזיתים וממלאים מים עד לשפת הכלי............סוגרים ל-40 יום במקום קריר ולא חם.....פותחים רק כאשר יש בירה קרה ליד ...........ומנשנשים.....תהנו

כל הקרדיט לרועי האלוף


4 תגובות:

  1. אנונימי2/11/11

    באת לי בזמן ועשית לי חשק .... התמונה מזמינה ביותר , אהבתי !

    אהבתי גם את צבעו של הטאג'ין .

    מחפשת את המתכון ללימונים כבושים שלך . אין בבלוג שלך אפשרות חיפוש . אודה לך באם תואיל לכתוב עבורי את המתכון או קישור .

    תושה רבה ,
    שרית-ב

    השבמחק
  2. היי שרית

    זה המתכון ללימונים כבושים http://zermela.blogspot.com/2011/04/blog-post_04.html

    ויש קוביה קטנה למעלה מימין לחיפוש :-)

    בהצלחה

    השבמחק
  3. אנונימי4/11/11

    תודה רבה על התגובה המהירה .

    הכנתי מיד ונהניית מכל טעימה ...... הכי אוהבת בכריך עם טונה , כאילו סנדוויץ תוניסאי .... יאמיייי ......

    בפעם הבאה אכין כממרח .

    האם יש לך מתכון טעים לממרח עגבניות { בלי ים של תבלינים} .

    מתנצלת על תגובתי המאוחרת לתודה ועל שנעניית במהירות לבקשתי . חטפתי התקף אלרגיה ולא נכנסתי למחשב . בכל מקרה טוב מאוחר מאשר בכלל לא .....

    שבת שלום חבר ,
    שרית-ב

    השבמחק
  4. היי שרית

    קודם כל בריאות.....הרבה בריאות

    ממרח עגבניות מעולה ......אני משרה עגבניות מיובשות בשמן זית ל-12 שעות לפחות (אפשר יותר אם רוצים).

    וטוחן אותם למרקם חלק עם שן או שתיים שום....מלח ומעט פלפל לבן......יוצא מעולה ולא יותר מידי תיבול

    מצויין לסנדויצים

    שבוע נפלא

    השבמחק