יום רביעי, 1 בפברואר 2012

איך מקלפים ארטישוק

כבר סיפרתי לכם כמה אני אוהב את הירק המופלא הזה בכל צורה.....כהכנה לקראת המתכון לשבת אסביר איך אני קולף אותם...עבודה קשה אך שווה ביותר.




בשלב הראשון נחתוך את הרגל הכי קרוב לראש


נקלף עלה עלה בעזרת סכין קטנה


עד שנגיע למצב הזה


נפריד את הראש משאר העלים


כך זה אמור להראות


בעזרת כפית ננקה את הביפנוכו מכל השערות


כך זה אמור להראות אחרי הניקוי


בקערה נסחט כמות הגונה של לימונים ונשאיר את הראשים 5-6 שעות לפחות עד שהם יהיו צחורים חמצמצים קלות ומוכנים למילוי......מחר תקבלו את המתכון

בהצלחה

2 תגובות:

  1. אנונימי12/4/13

    שלום רב
    רציתי לדעת אך מאחסנים הארטישוק לתקופה ארוכה.
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לאחר הקילוף מכניסים לרתיחה קצרה 3-4 דקות מקררים ומכניסים להקפאה......אני שומר כך אפילו שנה

      מחק