אפיה זה זוגתי.....בבקשה עוגיות שלא מחזיקות מעמד ומתחסלות צ'יק צק
החומרים:
3 כוסות קמח (420 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
כפית מלח
200 גרם חמאה
1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
1/2 כוס מים (100 מ"ל)
לקישוט:
ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את השמן, מערבבים כ - 15 שניות, מוסיפים את המים ומערבלים עד לאחידות.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את הבצק מן המקרר, חוצים אותו ל-4 חלקים ויוצרים 4 גלילים ארוכים בקוטר של כשלושה ס"מ.
חותכים מן הגלילים כ - 70 יחידות, ברוחב של כס"מ כל אחת.
מגלגלים כל יחידה לגליל ומחברים את הקצוות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את העוגיות בביצה טרופה ומיד אחר כך מפזרים שומשום.
אופים ב - 170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
בון אפטיט ושבת שלום
החומרים:
3 כוסות קמח (420 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה
כפית מלח
200 גרם חמאה
1/3 כוס שמן (80 מ"ל)
1/2 כוס מים (100 מ"ל)
לקישוט:
ביצה טרופה
מעט שומשום
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את השמן, מערבבים כ - 15 שניות, מוסיפים את המים ומערבלים עד לאחידות.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים את הבצק מן המקרר, חוצים אותו ל-4 חלקים ויוצרים 4 גלילים ארוכים בקוטר של כשלושה ס"מ.
חותכים מן הגלילים כ - 70 יחידות, ברוחב של כס"מ כל אחת.
מגלגלים כל יחידה לגליל ומחברים את הקצוות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את העוגיות בביצה טרופה ומיד אחר כך מפזרים שומשום.
אופים ב - 170 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.
בון אפטיט ושבת שלום
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה