יום שישי, 29 במרץ 2013

סלמון בתנור מהיר מהיר וטעים טעים

הפסח הזה התפנקתי וכשהגיע שישי סלמון נכנס לאפיה מהירה באמת קלי קלות

מכינים מרינדה שבה נשרה את הדג

2 כפות סויה
2 שיני שום כתוש
2 כפיות דבש
פילה תפוז מתפוז אחד.......סוחטים את כל המיץ שנשאר למרינדה

משריםאת נתחי הדג במרינדה כשעה.....מסדרים בתבנית ושופכים את המרינדה לתבנית..........עוטפים בנייר כסף.........  25 דקות על 180 מעלות ועוד 5-7 דקות לצריבה בחום גבוהה יותר

מכסים בנייר כסף ...מקררים 5 דקות וניתן להגיש......הגשתי על מצע של בצל מוקפץ עם שמפניון.....מלח וצ'ילי בלבד

בתאבון




צלעות טלה ובטטות בניחוחות שום וטימין

השנה היה לי שקט בתחום הבישולים.....כל הפסח הייתי מוזמן ופטור מעבודות המטבח........למרות זאת זוגתי ביקשה שאכין משהו עם כבש כי בא לה ואני כמובן ששמחתי ליצור מנה שיצאה אליפות וממש קלה להכנה.

מצרכים

3-7 צלעות טלה - לבקש מהקצב לחתוך את העצם כך שיהיה קל להפריד אחרי הצלייה...... להוריד את הבשר והשומן מהחצי העליון
ראש שום בקליפתו.......זה הזמן לשום ירוק
5-7 בטטות בינוניות חתוכות לרבעים בקליפתם
תבלינים......טימין......פלפל שחור גרוס........מלח גס ושמן זית בנדיבות

לעסק.......מערבבים את הבטטות עם התבלינים ושמן הזית ומסדרים בתבנית.......מעל מסדרים את צלעות הטלה ומפזרים שום.......על הטלה מפזרים שוב מהתבלינים ויוצקים מעט שמן זית.......שמים בתחתית התבנית 1/2 כוס מים מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור 200 מעלות לשעתיים.

בודקים בעזרת סכין או מזלג שהבשר רך (אם צריך עוד אז זה בסדר גמור)........מסירים את נייר הכסף ונותנים מכת חום 250 מעלות לרבע שעה.

מקררים 5 דקות ומגישים........אם רוצים לחמם שוב לפני ההגשה מחממים עם הנייר כסף

בתאבון וחג שמח



טרם הכניסה לתנור

יום שלישי, 26 במרץ 2013

לאפה שווארמה אנטריקוט לפסח

טורטיות יכולות להיות תחליף שווה ביותר ללאפה בפסח ובכלל למי שלא אוכל גלוטן ובכלל טורטייה יכולה להיות טעימה מאד בכל יום ובכל שעה

מצרכים

טורטייה שנשים אותה לצריבה קלה על הגז........לא לשרוף רק צריבות
50-70 גרם אנטריקוט חתוך דק דק....עובי 1-2 מ"מ ואז לרצועות
1/2 בצל בינוני
טחינה טובה
צ'ילי עוקצני......לא חובה והכמות תלויה בכמה חריף אתם אוהבים
כמה עלי פטרוזיליה
תבלין שווארמה מוכן וטיפונת כמון

לעסק.......את הבצל נקפיץ במחבת רותחת עם טיפה שמן כדקה........נוסיף את הבשר והתבלינים.......ההקפצה מסתיימת כשהבשר מוכן פלוס חצי דקה......טועמים מתקנים תיבול ומכינים את הלאפה

מניחים את הלאפה........מסדרים יפה את כל המוצרים ומגישים.........חובה מטפחת מהנזילות של הטחינה.....מלקקים ואוכלים בהנאה

כל תוספת שאתם אוהבים מבורכת ואפשרית

בתאבון וחג שמיח


יום שלישי, 12 במרץ 2013

קציצות עוף ותפו"א והרבה רוטב עגבניות

מנה עם ריח וזיכרונות של בית פשוט להכנה וטעים טעים.......לחם טרי עם הרוטב החם........רוטב שיכול להימזג על קוסקוס ריחני......בקיצור מנה שהילדים יזכרו כמנה של אימא......או אבא :-)

מצרכים לקציצות

1/2 ק"ג חזה עוף טחון
בצל בינוני טחון או מרוסק למשחה
1/4 חבילה פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק דק
תבלינים.......כף פפריקה מתוקה......כפית אבקת מרק.......כמה גירודים עדינים על פומפיה דקה של אגוז מוסקט וקמצוץ מלח

לעסק.......בשלב הראשון נכין את הקציצות.......נכניס את כל המרכיבים לקערה ונערבב טוב טוב.....נרתיח סיר קטן עם מים חמים..........נשמן את הידיים ונכדרר קציצות והופ למים...כל קציצה 3-4 דקות ונוציא......בשלב הזה אם בא לכם ניתן לקרר ולהכניס להקפאה להכנה מהירה בפעם הבאה.

מצרכים נוספים לתבשיל

10-15 תפו"א קטנטנים קלופים
4 עגבניות גדולות מרוסקות (ללא גרעינים וקליפה)
כף רסק עגבניות
תבלינים.......כף שמן......כף פפריקה......ומלח

לעסק והרכבת המנה........בסיר הבישול נוסיף את מצרכי הרוטב נערבב אתם גם את מי הבישול של הקציצות (נסנן אותם)
נוסיף את תפו"א והקציצות....נביא לרתיחה ובישול נוסף של חצי שעה .....טועמים מתקנים תיבול ומכבים.......נקרר טיפה ונגיש עם פרוסת לחם טרי

בתאבון









יום ראשון, 10 במרץ 2013

תחרות מתכון לסידרה של שגב

אז הכל התחיל לפני כשלושה שבועות......תחרות מתכונים על רבע מיליון שקלים......מתאים לי חדר מיכאל אמר......לעזור לשרון לקנות אוטו ובכלל לפנק את כל המשפחה ........סכום שלא הולך ברגל

אז מתכונים מהבלוג עלו לתחרות ולשמחתי מה רבה המתכון שנבחר מתכון של בשר ראש עם ערמונים שאני מודה לאחי היקר שף צחי מויאל שהחזיר את הבשר הזה לתודעה.....במקור הוא הולך עם חומוס אבל השדרוג מביא את הבשר הפשוט והמיוחד הזה למקומות חדשים

איסוף הלייקים היה עבודה סיזיפית של שיתוף והצקה לאנשים.....שבסוף השתלם והמתכון עלה לגמר

שף שגב משה יצא לאחרונה בסדרת מאכלים קפואים או מצוננים שמזכיר את הבית אבל עם נגיעות של שף והפעם חיפש עוד מתכון שיכנס לרשימה

את הבוקר פתחנו ב"פרתם - מבשלים חוויה" של השף יניב פרטוש באירוח למופת של כל הפינליסטים......חיש מהר הגיעו כל הפינליסטים והציגו מנות שופרא דשופרא טעמים וניחוחות של בית......כשכל אחד מצפה לקחת את הפרס הגדול

בסיום הטעימות שגב הפתיע ואמר שאם כולם יסכימו אז נחלוק את הפרס בין 11 הפינליסטים.........כל המשתתפים בהחלטה אצילית כמובן שהסכימו

אני ושגב
אז לסיכום......יום מהנה עם שף גדול ואדם מקסים......מעבד מזון מתנת אלקטרה וגם פרס כספי נחמד, אומנם לא 1/4 מיליון אבל לפעמים עדיף ציפור אחת ביד מ - 10 מעופפות

תודה למארגנים ולמשתתפים על יום מוצלח ומהנה במיוחד 

המתכון שלנו בתחרות המתכון כאן 



הפיינליסטים

יום חמישי, 7 במרץ 2013

חציל שרוף בטחינה חמצמצה

צלחת מרכזית וטעימה של מנה שאפשר גם לחסל לבד עם לחם טרי וחם.......

מצרכים

כוס טחינה ......נכין כוס טחינה עם מים קרים לימון ומלח........שתהיה קצת חמצמצה
חציל בינוני שרוף על האש
לרוטב......מיץ לימון.......שמן זית ......1/4 פלפל חריף קצוץ דק דק.......ומלח........נשים הכל בצלוחית ונערבב

לעסק......נסדר בצלחת את הטחינה.......את החציל נניח על קרש חיתוך......נקלף את החציל ונשאיר את הראש......עם מזלג נמעך קלות את החציל בערך את החצי התחתון.......נרים עם תרווד בעדינות שלא יתפרק ונסדר יפה על הטחינה.

נפזר את הרוטב שהכנו על החציל.......נזליף עוד שמן זית ומלח גס .....אפשרי פטרוזילה קצוצה ואיזה צ'ילי נחמד...ונגיש

בתאבון


יום שלישי, 5 במרץ 2013

שקשוקה מרגז

ערב קולינרי מוצלח בביתו של טדי הרוש מ"טדי מבקר במסעדות".......תפקידי היה להביא שקשוקה מרגז וכך עשיתי........המרגז כמובן שאני מכין בבית והשקשוקה טרייה טרייה......הצילום של מיכל הרוש האלופה

אז כך נכין קודם כל את השקשוקה

2 קילו עגבניות אדומות......מקולפות וסחוטות מגרעינים......נקצוץ גס ונכניס לסיר
1/3 כוס שמן סויה
2 פלפלים אדומים מתוקים......קלויים וקצוצים 
2-3 פלפלים חריפים שרופים וקצוצים.......תחליטו אתם כמה לשים לפי מידת החריפות הנדרשת
4-5 שיני שום טרי פרוס
תבלינים כף וחצי פפריקה מרוקאית ומלח

לעסק.......את העגבניות והשמן נרתיח ואז ננמיך את האש לכ - 20 דקות בישול.........עם מועך תפו"א נמעך קלות את העגבניות.......נוסיף את כל השאר ונערבב.

הבישול כ - חצי שעה אבל אפשרי גם שעה....העיקר שיצטמצם הנוזלים ולא יצא מרק מטבוחה.......חשוב מאד לערבב כל כמה דקות שלא ישרף וידבק.....טועמים ומתקנים תיבול והרוטב עגבניות לשקשוקה מוכן........אם בא לכם מטבוחה תמשיכו לאדות עוד שיהיה סמיך ויש לכם אחלה מטבוחה.

בסיר נמוך עם טיפונת שמן צולים כמה מרגזים איכותיים........כאשר הם כמעט מוכנים חותכים כל נקניקיה ל - 3-4 חתיכות.........שופכים את הרוטב שהכנו ל- 10 דקות בישול משותף.........אפשר לשבור ביצים ואפשר גם בלי.....אני מעדיף בלי....... לפזר מעט ירק קצוץ ולהגיש.

אצל טדי התענגנו על הלחמים המושלמים של אדון שיפון האיש והאגדה

לחם לבן טרי טרי או חלה והארוחה מושלמת

בתאבון

השקשוקה עם הבגט של אדון שיפון



השלב הראשון צליית המרגז

יום שישי, 1 במרץ 2013

עוגת קפה ואגוזי לוז

עוגה קלה, נהדרת ומהירה להכנה. מושלמת ליד כוס קפה. מתכון מהרשת שעבר שדרוגים.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש):
2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה (15% שומן)
4 כפות שטוחות נס קפה מגורען איכותי (גרגרים, לא משקה)
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות (400 גרם) סוכר
3 ביצים מס' 1 (L)
450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח
2 שקיות אבקת אפייה
150-200 גרם אגוזי לוז קלויים מעט, חצאים או שבורים גס
אבקת סוכר

לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה

אופן ההכנה:
  1. מערבבים 2 גביעי שמנת חמוצה וקפה מגורען בקערה קטנה, בעזרת כף, ומניחים בצד ל-10 דקות. מערבבים שוב עד להמסתם המלאה של גרגרי הקפה בשמנת. מניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש במעט חמאה מומסת.
  3. מקציפים חמאה רכה וסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
  4. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה קלות.
  5. מוסיפים את תערובת השמנת לתערובת הביצים תוך הקצפה איטית, עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. מוסיפים את אגוזי הלוז וממשיכים בהקצפה איטית.
  6. מנפים קמח, אבקת אפייה לתוך התערובת וממשיכים לערבל עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  7. יוצקים את העיסה לתבניות. מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח (אך לא רטוב) או כמעט יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה-שעה מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון ושבת שלום,