יום שבת, 31 במאי 2014

כדורי תרד ומנגולד שוחים ברוטב עגבניות

לשבועות כמובן מחפשים מנות חלביות טעימות וקלות הכנה

את המנה הטעימה הזאת אפשר להכין בכמה דקות ועדיין הטעם פצצה....נשנוש או מנה ראשונה לשבועות.....אני אכין את זה בערב שבועות בביאליק 36 בר"ג....תבואו יהיה טעים

נחלק את המתכון ל - 2 הרוטב וכדורי התרד והמנגולד


מצרכים לכדורים הירוקים

חבילת עלי תרד ללא הגבעולים
7-8 עלי מנגולד ללא הלב הלבן והקשה
בצל אחד גדול קצוץ לחצאי עיגולים .....נטגן אותו עד להזהבה
גבינה קשה מגוררת כשני כפות ...פרמזן / מנצ'גו / פרימדונה מיושנת

לרוטב עגבניות

תאמת אני השתמשתי בקופסת רוטב מוכן סאקלה עם זיתי קלמטה
מי שרוצה להכין יגרר 4-6 עגבניות גדולות.....לבשל אותם כ 10 דקות ולהוסיף בזיליקום שן שום מלח ופפריקה


לעסק......נסחט את העלים ממים ונוסיף אותם לבצל.....נקצוץ הכל יחד קיצוץ הגון.......נוסיף מעט מוסקט ואת הגבינה ונטעם ...מלח להוסיף ע"פ הטעם

מחברים הכל יחד....בצלחות שמים מהרוטב החם .....מכדררים מהתערובת כדורים ומנחים על הרוטב.....את הכדורים אפשר להכין לפני ורק לחמם רוטב ולהגיש......אפשר עוד טיפונת פרמזן למעלה

בתאבון



 

יום שני, 19 במאי 2014

קנלוני גבינות איכות בעשר דקות הכנה

מי שעוקב אחרי הפוסטים שלי כבר מבין שיש לי אהבה חדשה ......גבינות......אבל גבינות איכותיות שמיוצרות בצרפת , אנגליה, שוויץ ועוד מקומות נחשבים (זה לא שאין בארץ גבינות איכותיות אך אין כמו המקור).....המשותף לכל הגבינות הוא היבואנים משפחת סיימן המקסימים וחנות הדגל "במשקל" שאני אימצתי לי לימי שישי.....מי שבא לו לבקר ביאליק 36 ר"ג.
 
אז הבטחתי לכם קנלוני ב - 10 דקות הכנה...בואו ניגש למלאכת ההכנה.....את המתכון הכנתי בתבנית פיירקס לאינגליש - קייק והשתמשתי ב - 16 צינוריות פסטה

חומרים למילוי

1/2 קופסת גבינת טרטר אגוזים
1/2 חבילת גבינת בורסאן פלפל גרוס
100 גרם גאודה בקר מגורר דק
30 גרם גבינת עיזים קשה (זה מה שנשאר)
קופסת שמנת חמוצה
מעט גרידת אגוז מוסקט

חומרים לרוטב

קופסת עגבניות מרוסקות
חצי צנצנת סאקלה .....התמכרתי
וחצי קופסא שמנת מתוקה
טיפונת מלח

לעסק......את הרוטב נטחן הכל במיקסר סטיק ונניח בצד......את כל הגבינות נערבב יחד להומוגניות ונכניס לשק זילוף.....נמלא את הצינורות ונניח בתבנית.......נכסה את הכל ברוטב ונכניס לתנור.....אופים כ-3/4 שעה בחום של 180 ואפשר את העשר דקות לתת מכת חום.

מוציאים מהתנור....מוזגים בעדינות לצלחות.....גירוד של פרמזן איכותי ויש לכם מנה של אלופים.

כמובן שאפשרי שילוב אחר של גבינות ע"פ טעמכם.......אצלי זה רץ והיה שילוב מעולה

בון אפטיט